200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, la diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la cita. Vet aca una seleccio sobre propostes dividides per categories

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada recordar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars de parades de llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant de cada llibreria, amb les preceptives mesures sobre seguretat a causa sobre la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa carencia esperar el 23 d’abril per comprar-los. Aquesta guia de 200 novetats ofereix llibres recomanats per donar i autoregalar-se, sigui o no Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90 €

Despres dels celebrats relats de ‘Plantes d’interior’ i ‘Defensa propia’, Bagunya destil·la genialitat en la seva primera novel·la, a mes d’una prosa sulfurica contra el doctrina academic universitari. Els protagonistes un professor de Literatura que es la pura imatge del perdedor, i la seva parella, la intel·ligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Anagrama. 18,90 €

Amb nomes 24 anys i un parell sobre poemaris publicats, Guasch seri­a convertia en l’autor mes jove a guanyar el Llibres logotipo, premi sagac en el llancament de talents. ‘Napalm al cor’ es una distopia asfixiant i alhora poetica en la repressio de el alcanzar en una franja militaritzada on dos nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 €Flamant Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2021, l’autora de ‘Pedra de tartera’ ja comencava l’any amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novel·la, en que reflexiona acerca de l’amor i la felicitat en la maduresa a traves d’un viudo i d’una dona acabats de retirar que coincideixen en la classe de ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19 €

La decada despres sobre l’exit de ‘Jo confesso’ l’autor sobre ‘Les veus de el Pamano’ torna amb aquesta novel·la curta, una mena sobre fabula no buscada en que un professor de literatura, sobre nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb la veina de la infancia, una intriga negra i dosis sobre drama i d’humor, en un relat que https://datingranking.net/es/jpeoplemeet-review/ nunca deixa sobre sorprendre.

Consulteu la seleccio completa de llibres de literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellana‘Tomas Nevinson’

Javier Marias. Alfaguara. 22,90 €

Aquest enorme autor amb voluntat de ser-ho tanca amb aquesta novel·la un diptic que funciona tambe com el reves sobre la trama de ‘Berta Isla’, la seva novel·la previo. En caso de que aquella se centrava en l’heroina de el titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat d’aquella peripecia, s’enfronta al dilema moral de En Caso De Que es licit matar en la circumstancia concreta.

‘Los ojos cerrados’

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17 €

Si hi ha una preocupacio que recorre els llibres d’Edurne Portela es la de l’analisi sobre la violencia que ella ha concretat en les accions d’ETA o en la cual perdura enquistada en la parella. Ara li toca an una novel·la que recull el trauma sobre la hostilidades Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i una dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

‘Al final siempre ganan las monstruos’

Juarma. Blackie B ks. 21 €

El segell Blackie B ks ens revel·la aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novel·la un impactant relat d’autodestruccio generacional nunca gaire allunyat de el que cosa va suposar ‘Trainspotting’ al seu moment. Fill i net de temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an en arriba amb doblet de la seva faceta fanzinera a ‘Abrazame hasta que la vida deje de dar puto asco’ (Autsaider Comics, 12 €) reuneix una antologia sobre vinyetes satiriques plenes d’ironia i humor.

‘Independencia’

Javier Cercas Tusquets. 21,90 €

Cercas ha enviat el seu heroi a l’any 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa de el passat. Una trama de fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a l’autor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio completa de llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,‘Hamnet’

Maggie O’Farrell. L’Altra Editorial / Asteroide. 23,95 €

La irlandesa Maggie O’Farrell es val de la figura de Shakespeare per demostrar la historia referente a el Bardo. Hamnet va acontecer l’unic fill home de l’autor que va expirar als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria la tragedia sobre el aparicion d’un pare i el seu fill amb un nom molt semblant ‘Hamlet’.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90 €

La multipremiada Robinson es la sobre les autores de capcalera de el president Obama i una sobre les veus mes respectades de l’actual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari sobre la seva novel·la ‘En casa’, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona enfrentamiento Mundial, s’enamora d’una afroamericana.

‘Llum de febrer’ / ‘Luz sobre febrero’

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18 €